Víno se na území Makedonie pěstovalo již v době starověkého Říma, což dokazuje množství archeologických nálezů, týkajících se kultury pěstování vína. Pěstování vinné révy se později stalo zejména doménou klášterů. Ačkoli se vinařské regiony táhnou v podstatě napříč celým údolím řeky Vardar, jedny z nejlepších vín tradičně pocházejí z regionu Tikveš. Není proto lepší nápad se během poznávání přírodních a historických krás Makedonie zastavit v tomto koutě země a ochutnat místní produkci vín, ať už při návštěvě některého z vinných sklípků nebo restaurací. Vinařskými centry tohoto regionu jsou malá provinční městečka Negotino a Kavadarci. Vyhlášené je vinařství Popova Kula, jehož vinice pokrývají jižní svahy kopců Veliko Brdo, západně od městečka Demir Kapija.
Webová adresa: http://tikves.com.mk http://popovakula.com.mk